Yoga tegen Rugpijn
Home

18-daagse yoga reis Rajasthan en Taj Mahal

De informatie-bijeenkomst voor geïnteresseerden in deze reis is op zondag 8 september 2019, 12 uur, De Baarsjes Amsterdam.

8 januari 2020 tot 26 januari 2020


Rajasthan is Indiaas meest kleurrijke en exotische staat. De gemiddelde temperatuur in januari is 24 graden. De sprookjesachtige paleizen en de gigantische forten, de rijkversierde kleding van de bevolking, de schitterende woestijnsteden met stoere mannen met tulbanden en enorme snorren: het is allemaal een lust voor het oog. Een eendaagse of meerdaagse kamelentocht is optioneel. We sluiten de reis af met een bezoek aan deTaj Mahal: het mooiste bouwwerk ter wereld. Tussendoor krijg je heerlijke yoga-lessen van Deesi.


kameel


We vliegen naar Delhi waar we een taxi nemen naar Nawalghar. Een klein dorpje met prachtige havelis (beschilderde huizen van koopmannen) waar we het oude Rajasthan proeven. We verblijven bij een bijzonder vriendelijke Brahmanen-familie die prachtige, schone kamers voor hun gasten hebben. De vrouw des huizes serveert ons voor lunch en diner verrukkelijke ayurvedische maaltijden waarmee we onze reis beginnen met een kleine reinigingskuur. We blijven hier 3 dagen/4 nachten.
Dan nemen we een lokale bus naar Pushkar, een oeroud Hindoeistisch pelgrimsoord waar we chai uit kleien bekertjes drinken, een ritueel met een brahmaan meemaken, vele sadhus ontmoeten, en een korte kamelentocht maken.
We zijn 2 dagen / 3 nachten in Pushkar. Vanuit Pushkar bezoeken we Ranagpur tempel en Khumbalghar fort, een reis die ons het platteland van Rajasthan in voert- dorpjes die al millennia lang niet zijn veranderd.

raja_statue

We reizen naar Jodhpur waar we in een prachtig vriendelijk guesthouse logeren met een fantastische kok, aan de voet van het paleis en fort van Jodhpur. We bezoeken prachtige monumenten. Hier blijven we 3 dagen/4 nachten.
Vanuit Jodhpur- ook wel 'de blauwe stad' genoemd-reizen we naar 'de gouden stad', Jaisalmer. Volledig opgetrokken uit zandsteen is het een juweeltje in de woestijn. Hier verblijven we in het eeuwenoude fort, tenzij je een meerdaagse kamelentocht wilt maken- overal zijn reisorganisaties die dit aanbieden en natuurlijk help ik je hierbij. Zelf ga ik niet mee op zo'n tocht, behalve als alle deelnemers willen gaan. We blijven 4 dagen/5 nachten in Jaisalmer.

raja_view

Dan vliegen we naar onze laatste bestemming: Agra met de prachtige Taj Mahal. Ook het fort van Agra is de moeite waard. We blijven hier 1 dag/ 2 nachten. Vanuit Agra nemen we de taxi naar Delhi airport: het einde van een prachtige reis!

taj_mahal

Kosten: deze reis zal je ongeveer 1800 euro kosten:
18 overnachtingen x 20 euro, 360 euro
18 dagen eten en drinken, 220 euro
Plaatselijk vervoer, 120 euro
Vlucht Jaisalmer-Agra, 60 euro
Retour Amsterdam-Delhi, 600 euro
Visum India, 60 euro
Je betaalt mij 395 euro voor de volledig verzorgde reis met 10 yoga-lessen
We reizen met een kleine groep, maximaal 6 deelnemers.
Ben je geïnteresseerd, stuur dan nu een email naar idees2@hotmail.com, ook voor meer informatie.
De informatie-bijeenkomst voor geïnteresseerden in deze reis is op zondag 8 september 2019, 12 uur, De Baarsjes Amsterdam.

 

 

contact - home - back to top
Contact
Wekelijkse lessen
Workshops
Privé consult
Natuurwandelingen
Docentenopleiding
Ladakh
Rajasthan
Kunst