Yoga tegen Rugpijn
Home
leeg (1K)

Retraite naar Ladakh, Himalaya

I.v.m. de onzekerheid rondom de Coronacrisis zijn er momenteel geen reizen naar India. Ben je geinteresseerd om deze reis te maken, geef je dan wel vast op. Zodra het weer mogelijk is om naar India te reizen hebben de eerste op de wachtlijst de keuze om mee te gaan. Opgave betekent dus geen verplichting om mee te gaan, maar verzekert je van een plek op de wachtlijst.

Een 20-daagse yoga reis naar De Himalaya en "Klein Tibet" - tibetaans-boedistisch Ladakh. Een prachtige reis, over de hoogste toppen van onze planeet!

We vliegen naar Delhi waar we een dag uitrusten, voor we verder vliegen naar Manali. Manali ligt in de Himalaya, op 2100 meter. Hier gaan we 3 dagen genieten van de schoonheid, plus wennen aan de hoogte. Daarna stappen we in een bus en reizen we de hoge Himalaya in, op weg naar Ladakh. We gaan de hoogste toppen van deze planeet over. De reis duurt twee dagen, waarbij we overnachten in een tentenkamp.
Dan zijn we in Ladakh, waar we in de vorm van 'homestay' verblijven bij het Tibetaans-boeddistische klooster van Hemis - het mooiste klooster van Ladakh. We maken 'puja' (gebedsdienst) van de monniken mee en wandelen over eeuwenoude spirituele paden. Na een paar dagen reizen we naar een vrouwenklooster (mannen zijn hier ook welkom) dat vlakbij Thiksey ligt, een klooster dat in de volksmond wordt aangeduid als 'little Potala' - afgeleid van de oorspronkelijke Potala, ex-woning van de Dalai Lamas van Lhasa, Tibet. De huidige Dalai Lama verblijft iedere zomer in Ladakh en we hebben de afgelopen 5 jaar drie maal meegemaakt dat hij een openbare lezing geeft terwijl wij er met onze yoga-reis ook net zijn. Het is fantastisch om hem te ontmoeten temidden van zijn Ladakhi volgelingen.
Na Hemis en Thicksey bezoeken we Lamayuru, terwijl we onderweg oude paleizen en prachtige kloosters waaronder het oudst bewaarde tibetaans-boedistische klooster van Alchi met zijn prachtige muurschilderingen, bezichtigen.
We sluiten de reis af met een 3-daags verblijf in Leh, de hoofdstad van Ladakh - een pittoresk klein stadje met o.a. een eeuwenoud paleis, een prachtige stupa, mooie kloosters, winkeltjes met prachtige souvenirs, heerlijk eten...Op deze reis krijg je 8 heerlijke yogalessen van Deesi. Tijdens de wandelingen laat Deesi je de mooiste dingen van de omgeving zien. 

Een hele bijzondere, spirituele reis, naar een land dat nog oorspronkelijk is.
Soms verblijven we in relatieve luxe- met airco en warme douche -soms is het heel primitief en mag je een paar dagen zonder luxe, maar in een prachtige omgeving, doorbrengen.
We reizen met een kleine groep- 6 deelnemers plus Deesi, dus 7 in totaal.

Je hoeft niet in bijzonder goede conditie te zijn, maar wel in staat om vele uren in een bus door te brengen. Door de yoga is dit in het verleden nog nooit een probleem geweest! Deze reis is zowel geschikt voor mensen met rugpijn als zonder rugpijn.


Voor de reis wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd bij Deesi thuis, in Amsterdam. Hierna beslis je definitief of je mee gaat met de reis en in de week die hierop volgt koop ik de vliegtickets. Heb je interesse in deze reis, geef je dan nu op via idees2@hotmail.com - ook voor meer informatie.


Kostenplaatje:
je betaalt mij € 395,-- en hiervoor ontvang je acht heerlijke yoga-lessen, meerdere natuurwandelingen, en een volledig verzorgde reis. Ik sta 20 dagen tot je beschikking, regel alle overnachtingen en het vervoer. Ik help je met je visum. 

Bijkomende kosten:
-Retourvlucht Amsterdam-Delhi, ongeveer € 750,--
-Enkele vlucht Delhi-Kullu, ongeveer € 150,--
-Enkele vlucht Leh-Delhi, ongeveer € 130,--
-Lokale reizen in taxi’s, prive-bus door de Himalaya , ongeveer € 200,--
-20 overnachtingen plus 3 maaltijden per dag, ongeveer € 650,--
-Visum India € 75,--

Voor vragen en/of opgave email: idees2@hotmail.com of bel 06-50473383

 


Reacties:

Wat een rijke vakantie, naar Ladakh met Deesi. Deesi kent Ladakh en weet waar ze je mee naar toeneemt. We hebben op bijzondere plekken gelogeerd waar je het leven zoals het is in Ladakh, leert kennen. Rijk in alle opzichten; elke ochtend starten met yoga en ook dat op de meest bijzondere plekken, zoals op een prachtige geurige bergweide of tussen eeuwenoude Stoepa's. Rijk was ook om uit de comfortzône gehaald te worden en te verblijven in een prachtig en overdonderend landschap. Deesi, dank uit de grond van mijn hart.

-Nelle Brus


" Dit was de vakantie van mijn leven "
Een boeiende ervaring van de natuur in de Himalaya tijdens busreizen en wandelingen . De Ladakhi cultuur en de boeddhistische leefwijze in het dagelijkse leven van de mensen hebben diepe indruk op mij gemaakt. Deesi kan op haar smeuïge manier veel vertellen over deze omgeving en is daarnaast een fantastische yoga lerares . Hoe heerlijk was het om de dag te beginnen met het verbinden met de groep door "talking sticks", yoga en meditatie en om daarna met elkaar op pad te gaan.
Een bijzonder spirituele reis ... Julley (Ladakhi groet)

-Anke Hoogstraten

Ik dank Deesi voor de liefdevolle yoga lessen die in de ochtend mijn lichaam omhelsden
Ik dank de mooie mensen van de groep die mij vergezelden
Ik dank de hoge bergen voor het verruimen van mijn horizon
Ik dank het leven dat ik zo een inspirerende mooie reis heb mogen beleven
Julley (Ladakhi groet)

-Mirja van der Bijl

 


 

De yogareis Ladakh met Deesi Stunnenberg is een mooie ervaring voor iedereen die wil kennismaken met de Himalaya’s. Deesi loodst je met vertrouwen en enthousiasme door Ladakh heen. Stap voor stap, want er zullen ‘uitdagingen’ op je pad komen die een oplossing vragen. Regelmatig ben ik "out of my comfortzone” geweest:). Ook is een fysieke fitheid niet geheel onbelangrijk. Je rijdt over hoge prachtige bergpassen waarbij je zeer eenvoudige eettentjes hebt. Het landschap en de vriendelijkheid van de mensen zullen je doen verstillen. Als vaste basis geeft Deesi haar yoga lessen. Ik heb genoten van haar jarenlange ervaring. Met een technische precisie weet ze jouw lichaam tot ontspanning te brengen. Deesi, ik heb genoten van jouw kennis, aanwezigheid en lessen. Ik ga graag nog een keer met je mee op reis!

-Barbara

 

De Yoga- retraite in de Himalaya is een avontuur! Het contrast tussen de lawaaierigheid en de stank van India en de rust en wijdsheid van Ladakh is groot. Ik heb genoten van de kleurrijke kloosters en de levendige kloostercultuur van het Tibetaanse Boeddhisme. De monniken zijn een en al gastvrijheid en vriendelijkheid. Een heel open sfeer, waarin je de gebedsdiensten en meditaties letterlijk aan den lijve kan ervaren. De bijna dagelijkse yogalessen van Deesi zijn heerlijk. Deesi kan je de bedoeling van een yoga- oefening echt in je lichaam laten voelen, ver voorbij de techniek of het doen van moeilijke standjes. Heel subtiel, toegewijd en liefdevol. Deesi laat je via homestay en guesthouses kennismaken met de eenvoudige manier waarop mensen leven. Dat betekent soms weinig comfort of hygiene, geen wifi, een enkele keer geen stromend water of toilet in huis. Een beetje als wild kamperen. In dat opzicht is de reis een uitdaging aan al je zintuigen! Wel afgewisseld met meer comfortabele kamers, die je dan ook weer extra kunt waarderen. De reis is flexibel genoeg georganiseerd, waardoor je in de groep ook je eigen gang kunt gaan en iets alleen of in een kleinere groep kunt ondernemen. De taxibusjes zijn ook een enorme belevenis. Vooral de tweedaagse rit over de een na hoogste pas in de Himalya neemt je mee over de Manali- Leh Highway, een snelweg vol kuilen en gaten, langs diepe afgronden, waar bovendien iedereen elkaar - heel behendig- wil inhalen. Als beloning krijg je wel een majestueus en afwisselend landschap op grote hoogte. Een reis die je mee naar buiten en naar binnen neemt!

Bedankt Deesi en Francien en Yvonne en Barbara en Ellen en Johanna!
-Jose

 

Ga jij op een groepsreis?! Dat was een vraag die me vaak werd gesteld voor de trip naar Ladakh. Ik ben een solo reisfanaat, dus het antwoord was volmondig nee. Maar ik ga wel met een klein clubje mensen samen op reis of beter gezegd op retraite.
Samen reizen, genieten en soms de onvermijdelijke hobbels en bobbels van een reis door het noordelIjk deel van India beleven. Met al zijn overweldigende pracht en de enorme contrasten. Haar schoonheid, maar ook viezigheid zijn afwisselend en soms tegelijkertijd overweldigend. Over een van de hoogste passen ter wereld naar een klein en prachtig gebied dat, door zijn ligging op het dak van de wereld, alleen maar in de zomer te bereiken is.
Deesi heeft op haar eigen liefdevolle wijze een manier gevonden om mensen mee te laten genieten van een van de bijzondere plekken op aarde: het kleine vrijstaatje Ladakh, een weinig genoemde regio in India. Ze heeft een mooie trip uitgestippeld langs verschillende plekken. Deesi neemt je mee naar het authentieke leven van Ladakh, maar vooral ook de mooiste kloosters van deze regio. De reis heeft een rustig tempo, dus alle tijd om de schoonheid goed tot je door te laten dringen, mee te gaan in het ritme van Ladakh, kennis te maken met aspecten van het boeddhisme, maar ook je eigen dingen te kunnen doen. Overnachten in een oase van rust bij gastvrije nonnen, zeer basic bij Ladakhis thuis en in goed verzorgde guesthouses. Adembenemende bergen, lieve glimlachen en hartverwarmende ontmoetingen omschrijven maar een stukje van deze reis. En als de kers op de taart genieten van de fijne yogalessen die Deesi daar waar mogelijk geeft.
Een trip om nooit te vergeten. Dank je wel Deesi en lieve medereizigers voor deze ervaring.

-Francien Rensenbrink

 

Het was wel spannend om als vader en zoon (16) drie weken lang samen op reis te gaan in een groep, maar het is helemaal goed bevallen! Het verblijf in India, ook in het mierennest New Delhi, de majestueuze Himalaya's, de prachtige tempels van hindoes en boeddhisten, de kleurige kleding van de mensen; het is allemaal even mooi en indrukwekkend. Daarbij is het heerlijk om op vele ochtenden ontspannende yoga van Deesi te krijgen, of mee te doen aan een puja in een tempel. Ook het wandelen/klimmen naar de tempels en paleizen toe is fijn, soms wel warm, maar niet overdreven inspannend. Houd wel rekening met het risico van (lichte) hoogteziekte en misschien soms een beetje ontregeling van de darmen, maar deze ongemakken vallen weg tegen de prachtige ervaringen!

-Wim van Schie

 

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een heerlijke reis was! Ladakh is een heerlijk land met prachtige natuur en veel interessante kloosters en andere heilige plekken. Geweldig was ook dat Deesi de mensen en plekken waar wij logeerden al kende. Bijvoorbeeld toen wij in Manali op meer dan 2000m hoogte met onze koffers in de hete zon stonden en enthousiast werden verwelkomd door Ram, de zoon van de familie Mandas, waar wij een paar dagen verbleven in hun prachtige boerenhuis boven het stadje. De bustocht door de Himalaya was een belevenis op zich door de prachtige natuur. Het was een prachtige reis in een mooi land waar wij een heleboel moois hebben gezien en gezond terug kwamen door de heerlijke yogasessies van Deesi en de lichamelijke inspanning in de frisse lucht

-Noeki Schmidt

 

De retraite in Ladakh was voor mij een bijzondere en spirituele ervaring. De puja bijwonen gaf fijne meditatiemomenten. De plekken die Deesi geregeld had om te verblijven waren fijn. De yogalessen van Deesi waren een waar genot, liefdevol begeleidt ze je door de oefeningen. Daarnaast is de les goed opgebouwd en ondersteunend bij het reizen op grote hoogte. Aan onze groep neem ik warme herinneringen mee, net als aan de reis in zijn geheel.

-Méri Heddes

 

Lieve Dees,
Ik zit in Groningen en heb net alle foto's geopend.
Ik zit nu weer in India! Geweldig!
Ontzettend bedankt!
Het was heel bijzonder om dit met jou te delen.
Ik heb genoten en denk nog dagelijks aan alle prachtige ervaringen! 
Zo leuk om te zien hoe gelukkig en blij ik was daar.

-Paula van Oosten

 

Lieve Deesi,
de reis naar Ladakh was voor mij een groot avontuur.
Ik kon het mij vooraf ook moeilijk voorstellen. Dankzij jouw begeleiding,
liefdevol en anticiperend, werd het voor mij een onvergetelijk avontuur.
Heel veel dank daarvoor!!!

-Coby van de Berg

 

Lieve Deesi,
wat hebben we een onvergetelijke reis door Noord-India mogen maken!
Ik heb heerlijk mogen meedeinen op jouw vakkundige en liefdevolle organisatie.
Hartelijke dank je wel voor deze prachtige en nieuwe ervaringen! Liefs en dikke knuf,

-Helga Vandyck

 

Lieve Deesi,
op reis met jou was erg fijn! Ohm mani padme hum.
Thanx thanx thanx. Liefs,

-Marleen Overgaauw

 

Lieve Deesi,
ik ben zoooo blij dat ik meegegaan ben. ,
Heerlijk, zo'n klein groepje en zo fijn dat je alles geregeld hebt ,
en alles wat je vertelde. De yoga vond ik heel fijn en leuk om dat op
zo'n verschillende plekken te doen.
Dank je wel en Ladakh is heel speciaal, daar geniet ik nog tijden van. Liefs,

-Marga Purmer

 

 

Contact
Lessen
Workshops
Burlende Hertenwandeling
Docentenopleiding
Ladakh
Rajasthan
Goa
Kunst