Yoga tegen Rugpijn
Home

Natuurwandeling voor je rug

Voor iedereen die tijdens wandelen/lopen last heeft van zijn/haar rug; voor iedereen die een middag zijn/haar rug wil verwennen.
We vertrekken om 13 uur met bus 80 vanaf Amsterdam-Marnixstraat en rijden naar de Amsterdamse Waterleidingduinen - een prachtig natuurgebied.
Tijdens de wandeling stoppen we regelmatig om oefeningen voor de rug te doen.
Ook stoppen we wanneer iemand pijn in zijn/haar rug ervaart, om op dat moment de beweging te zoeken die de rug nodig heeft.

Data: Iedere zaterdag in maart tot oktober bij wandelweer
Vertrektijd: 13:00 uur vanaf Amsterdam-Marnixstraat, terugtijd in overleg.
Kosten: 25 euro

Geef je vantevoren op.
Bel: 06-50473383 of stuur een E-mail naar : idees2@hotmail.com

docente met Vos in waterleiding duinen

Reacties:

Vanwege pijn in mijn onderrug die ik vooral voelde bij wandelen en bij werken in de tuin, besloot ik een reeks van 13 lessen van Deesi te volgen in De Roos. Daar leerde ze ons een vijftal yoga-oefeningen die bij regelmatige oefening inderdaad effectief blijken te zijn. Een half jaar later kreeg ik de uitnodiging om mee te doen aan een wandeling in de Waterleidingduinen met de anti-rugpijn-yoga-oefeningen. We waren met z’n drieën en het was heerlijk weer, ideaal!. We begonnen bij een grote beuk om de energie daarvan in te voelen. Daarna zette Deesi er stevig de pas in en volgden we haar over allerlei kleine hazenpaadjes; ze bleek het gebied goed te kennen. Na iets van een half uur stopten we bij een duinpan in de zon, gingen op ons matje of dekentje liggen en deden enkele van de bekende oefeningen. Heerlijk was dat! Daarna weer zo’n half uurtje lopen langs de mooiste plekjes, weer wat oefeningen en dat ging zo een aantal keer door. Aan het eind van de wandeling voelden we weer de energie van een grote boom in onszelf. We sloten af met een drankje op het terras van Pannenland , waar een paar heksen ons toelachten….. Vervolgens nam Deesi ons weer mee in haar auto naar haar huis. Het was een heerlijk ontspannende en ook gezellige middag.
Een volgende keer doe ik zeker weer mee!

Wim van Schie

 

Herten in de waterleiding duinen

 

Een zaterdagmiddag wandelen met Deesi en de anderen
heb ik ervaren als een verdiepende binding.
Mijn tijd loswekenvan al mijn ja maar-en en dan met iedere pas
mijn leven nog iets meer te ontzwaren.
Een wandeling door de Watersche Duinen doet
mij vergeten wie ik ook weer was.

Justine in Amsterdam

contact - home - back to top
Contact
Wekelijkse lessen
Workshops
Privé consult
Natuurwandelingen
Docentenopleiding
Ladakh
Rajasthan
Kunst